بیان هنری چیست؟


همه ما از دیدن اعتماد به نفس مجریان و گویندگان بزرگ تلویزیون شگفت زده می شویم و با خود فکر می کنیم که چگونه این افراد چنین مهارت های گفتاری خوبی دارند؟ یکی از مهم ترین مهارت هایی که به شما کمک می کند در زندگی، شغل و تحصیلات خود به موفقیت برسید، توانایی ابراز وجود است. در این مقاله با شگفتی های مهارت های گفتاری در زندگی آشنا می شوید و با تمرین های عملی برای تقویت مهارت های گفتاری آشنا می شوید. با ما بمان.

بیان هنر چیست؟

به عبارت ساده، هنر صحبت کردن، علم صحبت کردن آسان و مؤثر است. این مهارت بر انتقال پیام به بهترین شکل و با بهترین نتیجه تاکید دارد. برای داشتن مهارت های گفتاری خوب، باید از تمام مهارت های ارتباطی خود استفاده کنید. بنابراین، بر خلاف تصور غلط بسیاری از مردم، بیان هنری تنها به گفتار محدود نمی شود. به این ترتیب ممکن است لازم باشد زبان بدن خود را تقویت کنید یا لحن صدای خود را تغییر دهید. در ادامه مقاله شیراحمدی تمامی مهارت های بیان را توضیح خواهیم داد.

اهمیت اطلاعات در زندگی

ممکن است فکر کنید که فقط سخنرانان به مهارت صحبت کردن نیاز دارند. اما هزاران موقعیت دیگر در زندگی ما وجود دارد. این به شما تجربه بهتری با استفاده از روش های بیان می دهد.

برای مثال، تصور کنید بعد از مدت ها با کسی که دوستش دارید ملاقات کنید. اما واقعا نمی توانید با او صحبت کنید. اگر توانایی صحیح صحبت کردن را بدانید، می توانید به خوبی در مورد خود صحبت کنید و او را متقاعد کنید (دیگران را متقاعد کنید). اما در غیر این صورت، ممکن است شانس خود را از دست بدهید. یادگیری این مهارت می تواند به هر کسی در هر موقعیتی کمک کند تا به فردی شادتر و موفق تر تبدیل شود.

با استفاده از تکنیک های تجلی می توانید بر دیگران تأثیر بگذارید و دوستی های بهتری با دیگران ایجاد کنید. یادگیری این مهارت تاثیر بسزایی در دستیابی به اهداف شما خواهد داشت و باعث ایجاد روابط اجتماعی قوی تری در محیط کاری شما می شود. اهمیت این موضوع را دست کم نگیرید و برای تقویت آن همین حالا تمرین کنید.

فواید بیان

با یادگیری نحوه صحبت کردن در جمع، تغییرات مثبت زیادی در زندگی خود ایجاد خواهید کرد. اینها برخی از مزایای فراوان هنر کشف در زندگی ما انسان هاست.

1. اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد.

2. باعث می شود با دیگران احساس راحتی بیشتری کنید.

3. به بهبود موقعیت حرفه ای شما کمک می کند.

4. اطلاعات عمومی خود را افزایش دهید.

5. شما را از دیگران متمایز می کند.

6. کیفیت دوستی های شما را افزایش می دهد.

7. شانس شما را برای ملاقات با افراد جدید افزایش می دهد.

8. به شما کمک می کند بر ترس خود از سخنرانی در جمع غلبه کنید.

9. شما را از خود راضی می کند.

10. از شما شنونده بهتری می کند.

مهارت های سخنرانی در جمع

مزایای فراوان یادگیری روش اطلاعات را در نظر بگیرید. آموزه های او را نباید نادیده گرفت و به تعویق انداخت. قبل از شروع تمرینات، باید با تمام مهارت های هنر اطلاع رسانی آشنا شوید.

به طور کلی، مهارت های سخنرانی در جمع به سه بخش تقسیم می شود: مهارت های زبان بدن، مهارت های کلامی و مهارت های کلامی. برای حرفه ای شدن در هنرهای نمایشی باید در هر سه زمینه تمرین کنید.

1. دانش زبان بدن

برای اینکه پیام خود را به بهترین شکل ممکن به مخاطب منتقل کنید، به چیزی بیش از کلمات نیاز دارید. زبان بدن به شما کمک می کند تا به طور موثر با دیگران ارتباط برقرار کنید و آنها را بیشتر تحت تاثیر قرار دهید. اگر می خواهید یک فرد موفق واقعی باشید؛ زبان بدن را دست کم نگیرید.

بر اساس تحقیقات، زبان بدن 55 درصد در طول مکالمه تأثیرگذار است. برای زبان های گفتاری این درصد تنها 7 درصد است. این بدان معنی است که با زبان بدن قوی و ثابت می توانید دیگران را بیشتر از کلمات جذب کنید

2. مهارت های صوتی

یکی از مهم ترین مهارت های گفتاری تولید صدا است. نوع بیان، تلفظ، حجم و سرعت گفتار عواملی هستند که در این مهارت مورد ارزیابی قرار می گیرند. به عنوان مثال، برخی افراد سریع صحبت می کنند و بین هر کلمه به درستی نفس نمی کشند.

شنیدن چنین افرادی برای شنوندگان بسیار دشوار است. بنابراین معمولاً بعد از چند دقیقه به سراغ چیز دیگری می روند. همین امر در مورد لهجه غلیظ و نامفهوم یا آهسته صحبت کردن صدق می کند. برای ایجاد ارتباط دو طرفه خوب، باید روی مهارت های صوتی خود کار کنید و تمرینات مختلفی را انجام دهید.

3. مهارت های ارتباطی

دایره لغات شما، انتخاب صحیح کلمات و نوع جملات شما بر دیگران تأثیر می گذارد. اگر می خواهید مانند افراد موفق ظاهر شوید، بدانید کجا از کلمات استفاده کنید. به عنوان مثال، نوع کلماتی که در مصاحبه شغلی به کار می برید با مکالمه شما با یک دوست ده ساله متفاوت است. اگر می خواهید دایره لغات خود را گسترش دهید؛ شما باید از روش های مختلفی مانند درک کلمات موثر در بحث استفاده کنید.

صدا را کنترل کنید

کنترل صدا به معنای تنظیم میزان صدا و زیر و بم صدای شماست. مثلاً میزان صدای شما هنگام صحبت با فردی که دو متر از شما فاصله دارد. با آدم ده متری تو فرق داره. علاوه بر این، مردم هرگز کسی را با لحن صدای یکسان برای مدت طولانی نمی شنوند.

می توانید این تمرین را هر روز به مدت یک ربع تا نیم ساعت انجام دهید. روی صندلی بنشینید و جلوی تماشاگرانی که فکر می کنید از شما دور هستند بنشینید. صحبت کردن سعی کنید حجم صدای خود را بسته به فاصله مخاطب کم و زیاد کنید.

با کم و زیاد کردن صدا روی نکات مهم تاکید کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید در مورد مزایای استفاده از رسانه های اجتماعی صحبت کنید. هنگام ذکر ویژگی های خوب، صدای خود را کمی بلندتر کنید.

کلمات و جملات را با سرعت مناسب بیان کنید

آهسته صحبت کردن می تواند مخاطب شما را خسته کند. تند تند صحبت کردن نیز به شنونده اجازه فکر کردن می دهد. اگر می خواهید تکنیک نوردهی قوی داشته باشید؛ سرعت گفتار را کنترل می کند. یاد بگیرید که صحبت کنید؛ تمرین زیر را انجام دهید.

متن کوچک را انتخاب کنید بدون تلاش برای کنترل حرکت خود؛ شروع به خواندن کنید و در صورت امکان صدای خود را در تمرین ضبط کنید

همانطور که برای بار دوم متن را می خوانید، آگاهانه فاصله بین کلمات را افزایش دهید. این تمرین را تا سه بار انجام دهید و هر بار سرعت خود را کاهش دهید. انجام هر روز این تمرین کنترل شما را بر سرعت تلفظ کلمات بدون اینکه متوجه شوید افزایش می دهد.

استرس خود را مدیریت کنید

غلبه بر استرس و اضطراب سخنرانی در جمع زمان می برد. اما تأثیر زیادی بر روابط اجتماعی و زندگی شما دارد. تلاش مستمر شما رمز اصلی موفقیت در این زمینه است. مدیتیشن و یوگا را در برنامه خود بگنجانید. این شغل آرامش زندگی شما را افزایش می دهد و اجازه نمی دهد نگران حضور در جمع باشید.

ریشه های ترس خود را پیدا کنید. معمولاً علت اصلی این ترس تجربیات بد گذشته است. به این فکر کنید که چرا در این تجربه ناموفق بودید و برای حل این مشکل برنامه ریزی کنید. خودتان را در موقعیتی قرار دهید که صحبت کنید و اجازه دهید تجربیات جدید و مثبت خاطرات بد گذشته را از بین ببرد.

صحبت کردن را تمرین کنید

هرگز تمرین را متوقف نکنید. از خانواده و دوستان نزدیک خود کمک بگیرید و با آنها صحبت کنید. با هر تجربه جدید، مهارت های ارتباطی شما تقویت می شود. با تکرار و تمرین می توانید اشتباهات خود را پیدا کنید و هر بار یکی از آنها را برطرف کنید.

کتاب بخوان

یکی از بهترین راه‌ها برای بهبود مهارت‌های گفتاری، خواندن کتاب است. خواندن کتاب دایره لغات شما را افزایش می دهد. سعی کنید زیباترین و چشمگیرترین کلماتی را که در هر کتاب می خوانید در صفحه اول و هر بار که کتاب را باز می کنید بنویسید. آنها را دوچرخه سواری کنید. برای تاثیرگذاری بیشتر این تمرین، از کلمات انتخاب شده در مکالمات روزمره استفاده کنید تا در دایره لغات شما ثبت شود.

از کلمات مفید استفاده کنید

حتی کلمات هم احساسات یکسانی را در افراد ایجاد نمی کنند. به عنوان مثال، کاربرد واژه های «عالی» و «استثنایی» نسبتاً مشابه است; اما حس متفاوتی به مخاطب می دهند. استفاده از کلمات موثر با عبارت مناسب، طرف مقابل را تحت تاثیر قرار می دهد و توجه آنها را به شما جلب می کند. لیست زیر حاوی کلمات و افعال موثر بسیاری است که می توانید در مکالمه خود از آنها استفاده کنید.

با هم

اشاره

پیشنهاد

مقایسه

جالب هست

به آسانی

بنابراین

یکی

فقط

خاص

اول/آخر/دوم،….

جستجو کردن

عشق

ثابت/تأیید شد

جلوی آینه تمرین کنید

با این تمرین، هنگام صحبت کردن، خود را مانند شخص دیگری می بینید. جلوی آینه بایستید و شروع به صحبت در مورد یک موضوع خاص کنید. اگر سخنرانی مهمی دارید که نیاز به پوشش خاصی دارد. بهتر است این تمرین را با همان لباس انجام دهید.

سعی کنید خود را در آینه به عنوان شخص دیگری تصور کنید و همه چیز را به طور کامل برای او توضیح دهید. این تمرین به شما کمک می کند در فن بیان حرفه ای شوید و استرس خود را کاهش دهید.

صدایت را بنویس

با گوش دادن به صدای خود، می توانید مشکلات گفتاری خود را کشف کنید و برای حل آنها قدم بردارید. مانند تمرین آینه کاری، از قبل درباره موضوعی تصمیم بگیرید و چند دقیقه در مورد آن صحبت کنید. همانطور که به صدای خود گوش می دهید، به لحن، سرعت، و انتخاب کلمات خود توجه زیادی داشته باشید و ایرادات خود را یادداشت کنید.

بخشی از کتاب مورد علاقه خود را با صدای بلند بخوانید.

می توانید این تمرین را به تنهایی یا با دیگران انجام دهید. در هنگام مطالعه به مکث های لازم بین کلمات توجه کنید و مطمئن شوید که کلمات را به درستی تلفظ می کنید. از دیگران بخواهید به اشتباهات اشاره کنند تا بتوانید آنها را برطرف کنید.

آموزش مستقل

یکی از تمرینات رایج در دوره فن بیان زهرا شیراحمدی، تقویت عضلات فک و افزایش بیان صوتی است. برای این تمرین قلم را در قسمت بیرونی بین دندان های جلویی پایین و بالا قرار دهید و شروع به صحبت کنید. سعی کنید قلم از دهانتان نیفتد، بلکه آن را با صداهای مختلف بگویید.


این تمرین را به مدت 20 روز هر روز چند دقیقه انجام دهید. این به جلوگیری از انحراف لب ها و ماهیچه های دهان کمک می کند و به شما کمک می کند به مرور زمان دهان خود را به درستی باز و بسته کنید.

بیانیه خود را تقویت کنید.

بیان یکی از مهم ترین مهارت های گفتاری است. با توضیحات خوب می توانید توجه دیگران را به موضوع خود جلب کنید و بر آن تاثیر بگذارید. برای این کار از چیزهای ساده شروع کنید.

مثلاً یک خودکار را به شکلی جالب توصیف کنید و در مورد اثربخشی آن صحبت کنید. با گذشت زمان، می توانید به راحتی موضوعات پیچیده تری را تجزیه و تحلیل کنید.

تلفظ صحیح کلمات را یاد بگیرید

هر بار که با یک کلمه جدید روبرو می شوید؛ تلفظ صحیح آن را در فرهنگ لغت بررسی کنید. اشتباهات تلفظی از اعتبار شما در مقابل مخاطب می کاهد. از یکی از دوستان نزدیک خود بخواهید که تلفظ اشتباه شما را به شما یادآوری کند تا دیگر تکرار نشود.

گوش دادن به سخنرانی های جالب افراد مشهور و استفاده از واژگان نیز شما را با کلمات جدید آشنا می کند. همچنین تلفظ صحیح کلمات را آموزش می دهد.

دایره لغات خود را در زبان گفتاری افزایش دهید

به کلمات تکراری یا محدود بسنده نکنید. کلمات خود را با توجه به نوع خود انتخاب کنید. مطابق با از کلمات خاص در محیط های تحصیلی و کاری استفاده کنید تا مهارت های خود را به دیگران نشان دهید. قبل از صحبت در مورد یک موضوع خاص، کلمات دقیق آن را یاد بگیرید و در سخنرانی خود به آن اشاره کنید. گسترش دایره لغات، مهارت های گفتاری و نوشتاری شما را افزایش می دهد و اعتماد به نفس شما را نسبت به دیگران افزایش می دهد.

بدون پس زمینه شروع به صحبت کنید.

متخصصان فن بیان می توانند بدون هیچ آموزشی در مورد موضوعات کلی صحبت کنند. خودتان را امتحان کنید و تمرین کنید. از شخصی بخواهید موضوع مشترکی را برای شما شناسایی کند و بلافاصله یک ربع ساعت در مورد آن صحبت کنید. از زوایای مختلف به مسئله نگاه کنید و از توضیحات مختلف کمک بگیرید. با این تمرین توانایی صحبت در موضوعات مختلف را پیدا خواهید کرد.

یانگ نانی ام ماسو

تاثیر تماس چشمی بر مخاطب را دست کم نگیرید. معانی مختلف راه های مختلف دیدن را بشناسید و با توجه به این معانی از آنها کمک بگیرید. اگر می خواهید سخنرانی موفقی داشته باشید، دیدگاه خود را با جمعیت به اشتراک بگذارید. یک نگاه محکم و قاطع قدرت تأثیرگذاری بیشتر از کلام شما را دارد.

وقتی صحبت می کنید دهان خود را کاملا باز کنید.

باز نکردن صحیح دهان بر نحوه بیان کلمات و لحن صدای شما تأثیر می گذارد. یکی از دلایلی که افراد سریع صحبت می کنند این است که دهان خود را به درستی باز نمی کنند. سعی کنید صداهای مختلف زبان فارسی را با خودتان تمرین کنید و به موقعیت دهان و زبان خود توجه کنید. ترکیبات ساده ای مانند آب یا چتر را با صدایی کشیده بگویید و یاد بگیرید چگونه دهان خود را باز و بسته کنید.

تمرین تنفس دیافراگمی

تنفس دیافراگمی یا شکمی روش صحیح تنفس در بدن است. بیشتر ما از تنفس قفسه سینه به جای تنفس دیافراگمی استفاده می کنیم. بر اساس تکنیک صوتی، تنفس قفسه سینه تارهای صوتی را درگیر می کند و اجازه نمی دهد صدا به درستی از گلو خارج شود. تنفس دیافراگمی مزایای زیادی برای شما دارد و مستقیماً بر هنر بیان شما تأثیر می گذارد.

برای تمرین تنفس دیافراگمی، روی زمین دراز بکشید و کتابی را روی شکم خود قرار دهید. در طول تنفس دیافراگمی، قفسه سینه نباید بالا و پایین بیاید، بلکه معده در تنفس نقش دارد.

بنابراین، در حین تنفس، کتاب را روی شکم خود حرکت دهید و این تمرین را برای چند دقیقه ادامه دهید. با انجام منظم این تمرین، تکنیک ایستادن و صحبت قدرتمند را خواهید داشت.

لبخند

برای برقراری ارتباط موثر با مخاطبان خود؛ باید لبخند بزنی لبخند عشق، اعتماد به نفس و شایستگی شما را نشان می دهد. با یک لبخند مهربان دیگران را راحت تر متقاعد می کنید و اعتماد آنها را نسبت به خودتان افزایش می دهید. حتی لبخند زدن چهره شما را سبک و زیبا می کند. این تکنیک ساده و کاربردی را هرگز فراموش نکنید.

از نقش سلبریتی خارج شوید.

آیا تا به حال توجه کرده اید که مجریان و روسای جمهور سخنرانان خوبی هستند؟ چرا سعی نمی کنید از آنها تقلید کنید؟ در این تمرین خود را به جای رئیس جمهور یا شخص مشهور دیگری قرار دهید و در مورد مسائلی که او صحبت می کند صحبت کنید. سخنرانی سعی کنید روش بیان، لحن و کلمات را با توجه به این شخص انتخاب کنید. با این کار خود را برای صحبت در هر شرایطی آماده خواهید کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد